Etno selo Nevidio
Etno selo Nevidio smješteno je u selu Pošćenje, na južnoj strani planine Durmito

Etno selo Nevidio

Etno selo Nevidio smješteno je u selu Pošćenje, na južnoj strani planine Durmitor.

 

 

Okruženo obrisima snažnih planina prosječenim klisurama, živopisnom panoramom durmitorskog područja, uz dva seoska jezera i rijekom Komarnicom, Pošćenje se smatra najljepšim selom na Balkanu.

O njegovim ljepotama i prirodi  u svojim putopisima pisao je i čuveni geograf Jovan Cvijić. Ovo mjesto, koje je udaljeno stotinak metara od magistralnog puta Risan – Žabljek, stvoreno je za ljubitelje prirodnih ljepota i adrenalina. Etno selo je na putu ka čuvenom kanjonu Nevidio, koji je posljednji osvojen u Evropi.

U selu postoji više biciklističkih staza pogodnih za ljubitelje planinskog biciklizma, kao i sedam planinarskih staza koje obuhvataju ture u trajanju od dva do dvanaest sati. Za poštovaoce alpinizma ovo mjesto je stvoreno za uspinjanje na Boljske grede  visoke do 700 metara i trenutno su alpinistički hit, 29 isklinčanih stijena pružaju mogućnost i sportskog penjanja.

Etno selo Nevidio sagrađeno je u ambijentalnom stilu iz nekoliko kaskadnih nivoa. Na najvišem nivou smješteno je devet bungalova, izgrađenih od najkvalitetnijih prirodnih materijala. Bungalovi sadrže dnevni boravak, kuhinju, sobu i kupatilo.

Na srednjem nivou nalazi se restoran Savardak u kom ćete uživati u nacionalnim specijalitetima ispod sača

a u večernjim satima uz druženje oživjeti lijepe uspomene i sjećanja. 

 

Na poslednjem nivou je Malo Pošćensko jezero,  a pogled na njega oduzima dah i posebno je uživanje za goste. 

Doživite zagrljaj planine uz planinarenje išetnje pod čarobnim nebom prepunim zvijezda, probajte bistru izvorsku vodu, doživite trenutke za pamćenje daleko od gužve i svakodnevnih obaveza.

Čekamo vas...

Kontakt tel: 00 382 69 735 103

                      00 382 67 271 886

                      00 382  69 462 086

e-mail:vesna.scepanovic@ja-siystem.com

http:/www.etnoselo-nevidio.com


 
 
 
Magazin Renome | 2014 all rights reserved | powered by InfoBit