Konoba Gušti
U sastavu Marinero d.o.o. iz Tivta posluje konoba Gušti.

U sastavu Marinero d.o.o. iz Tivta posluje konoba Gušti.

Konoba Gušti  se nalazi na devetom kilometru  od trajekta i devet kilometara udaljenosti od starog grada Kotora, a samo dvanaest kilometara od Tivta. Na putu ka Prčnju usput ćete uživati u pogledu na zaliv sa jedne strane a sa druge imamo palatu „Tre sorele“ na sedmom kilometru od starog grada

Palata Tre sorele

a zatim Bogorodičin hram, stari brod  usidren i zaboravljen kao i još mnogo zanimljivosti prirodnih ljepota i spomenika kulture koji svjedoče o prošlim generacijama. 

Kapacitet konobe Gušti je pedeset mjesta unutra konobe i pedeset mjesta na terasi. Posjeduje vez za jahte, plažu za goste, parking.

Domaća bokeška kuhinja je isključivo sa svježom ribom zbog toga je u ljetnjem periodu potrebna rezervacija ručka ili večere.

 

Zimi vikendom (petak i subota) imaju muziku (dvije gitare i tamburica a ponekad i harmonika).

Prvu godinu je angažovala profesionalnog kuvara i konobara ali nije funkcionisalo, zato se Merica latila posla sa sinovima sinovma i tako su počeli kao porodica,  a sada imaju devet  zaposlenih radnika.  Merica je radila u Montenegro ekspresu na poziciji direktora tehničkog sektora za autobuse. Međutim, kako se situacija mijenjala desilo se da nijesu primali platu dvije godine i tako je ona počela sopstveni biznis. Pravi je vizionar, vesela, društvena, gostoljubiva i ljubazna. 

Vesela atmnosera na terasi dok sunce probija zrake kroz popodnevne suncobranom napravljene hladovine, gosti ručaju u kutku uz šum talasa koji se njišu. 

MI smo došli

Konoba Gušti radi tokom cijele godine od 12 – 24h.

Najčešći gosti su im Podgoričani i Kotorani i drugi domaći gosti. Rado dolaze u lijepi ambijent i druže se uz zrake sunca ljeti i zvuke muzike zimi u danima vikenda. Tu su i stranci kojih je bilo iz svih krajeva svijeta. Ovdje spremaju ribu na gradele, lokalnu ribu to jest sve vrste male ribe koju drugi restorani ne služe (luca, sopa, ukljata, šaran, barbun, raža, pešikan i druge). 

Gosti jedu ono što im  preporučimo zato što je riba svježa želimo da im ponudimo najbolje kaže nam Merica i dodaje gosti  samo kažu „Mi smo došli“ a ostalo je naša briga da bi gost otišao zadovoljan i vratio se ponovo mora da dobije svježe i najbolje jelo.

 

Specijalitet konobe Gušti je Bokeški pjat koji je izuzetno bogat i koji je Merica osmislila u želji da gost dobije što bogatiju porciju i da ode zadovoljan. Samo zadovoljan gost može biti preporuku drugima, zato se u konobi Gušti trude da gost ode zadovoljan...

 

Vaše  je da dođete, ostalo je naša briga...

 

Konoba Gušti 

Prčanj, Kotor

Tel: 00 382 67 864 313

e-mail: bokeskigusti@t-com.me

 
 
 
Magazin Renome | 2014 all rights reserved | powered by InfoBit