Promocija knjige Planine i planinarstvo

 Planinarski savez Crne Gore u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Radosav Ljumović“ organizuje promociju knjige „Planine i planinarstvo“ čiji su koautori dr Elvir Kazazović i Alan Čaplar. Promocija će se održati u       četvrtak 19.oktobra 2017. godine u sali Narodne biblioteke u 19.00 sati.

Ova knjiga predstavlja univerzitetski udžbenik, izašla je  2017.godine u izdanju Univerziteta u Sarajevu, tj Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja.  O knjizi će govoriti, pored koautora Alana Čaplara, predsjednik  Planinarskog saveza dr Dragan Bulatović, planinarski vodič mr Ćazim Fetahović i alpinista Milan Radović.


Alan Čaplar je poznati hrvatski planinarski pisac i urednik časopisa „Hrvatski planinar“ koji izlazi od 1898.godine. Čaplar je kao autor ili koautor do 2017. godine objavio  ukupno 25 planinarskih, turističkih i geografskih knjiga. Za kvalitetan planinarski publicistički rad proglašen je najboljim dužnosnikom Hrvatskog planinarskog saveza u 1998. godini, a više je puta primio godišnja priznanja za najveći doprinos planinarskoj publicistici i u drugim kategorijama (web, najuspješnija akcija i dr.).

 

 

 
 
Magazin Renome | 2014 all rights reserved | powered by InfoBit