Promocija časopisa RENOME u Šavniku

Planirane promocije časopisa Renome broj 7 su u Pošćenju kod Šavnika, Budvi i Podgorici. Promocija u Etno selu "Nevidio" u Pošćenju kod Šavnika održana je 10. avgusta 2013. sa početkom u 20 časova.

 

Cilj je da se sadržaj časopisa tokom avgusta promoviše na planini i moru a početkom septemba u Podgorici.

Iz štampe je izašao novi broj 7, dvojezičnog izdanja časopisa Renome koji se bavi tematikom kulturnog turizma. Naslovi koji ovaj broj obogaćuju su: Crnogorska nošnja, Nematerijalna kulturna baština, Carev most, Ilirski grad Meteon, ekskluzivno u ovom broju Podmorje Crne Gore,  intervju sa slikarom Lukom Berberovićem, Zaštita životne sredine, zanimljivosti, pola vijeka tradicije Akcionarskog društva „Plantaže- 13.jul“, Kanjon rijeke Grlje, Etno turizam i drugo.

Časopis Renome  u svakom broju nastoji da čitaocima  približi teme i priče iz Crne Gore i šire, koje će odagnati eventualne dileme i upotpuniti nova saznanja  o kulturnom nasljeđu i prirodnim  ljepotama kojima Crna Gora obiluje. Dvojezično izdanje omogućava da sadržaj bude dostupan i strancima koji borave u Crnoj Gori i na taj način upoznaju njene vrijednosti. 

Renome broj 7 je promovisan u Etno selu "Nevidio" u Pošćenju  kod Šavnika 10. avgusta 2013. godine.

Medijator promocije je bila Marija Čolpa. Predsjednik opštine Šavnik je pozdravio prisutne riječima dobrodošlice. 

Mijomir Vujačić - predsjednik opštine Šavnik

Pored predsjednika opštine Šavnik Mijomira Vujačića, prsutnima se obratio ispred lokalne zajednice i direktor Centra za kulturu opštine Šavnik. Igor Šuntić:

"Radujem se što posle kraće pauze i globalnih problema sa kojima smo svi suočeni, Renome nastavlja da širi svoju kulturu misiju.

Uloga, i da tako kažem, pionirska misija Renomea u Crnoj Gori je jedinstvena. To je jedini magazin koji se već par poslednjih godina profilisao kao časopis koji se bavi temama vezanim isključivo za kulturu,umjetnost, tradiciju, turizam i budi svijest o našem bogatom kulturnom nasleđu, koje osim nadaleko poznatih priridnih ljepota, mora biti okosnica savremenog crnogorskog turizma.

Ja večeras imam jedan probem, jer ne znam da li da se osjećam kao domaćin ili kao dio tima, jer imam jako emotivan odnos prema Renomeu koji iz godine u godinu nastavlja da nas oduševljava novim pričama, reportažama, fotografijama sadržajima… 

Što se tiče opštine Šavnik imamo jako dobru saradnju od 2009, i propraćenost svih važnijih manifestacija i kulturnih događaja. Pomenuo bih Najavu Monografije 2009. i Međunarodne umjetničke kolonije ”Art in the wild beuty” 2010. godine."

 

Igor Šuntić - Direktor Centra za kulturu, sport i medije

Kirsi Hyvarinen govorila je o važnosti očuvanja tragova kulture i prirode za generacije koje dolaze.Dragan Gačević izvršni producent televizijskog serijala „Podmorje Crne Gore“

kao i Slobodan Šćepanović reditelj istoimenog serijala čija je jedna epizoda o potopljenom brodu „Tihany“  prikazana publici premijerno u Pošćenju.

Kirsi Hyvarinen

Sa kadrovima fotografija i video snimaka iz kanjona rijeke Grlje čiji ćemo  tekst u ovom broju čitati,  predstavio se Milan Radović.

                                                            Milan Radović

Publici se obrato i Bojan Bašanović savjetnik za komunikaciju u  Agenciji  za zaštitu životne sredine sa osvrtom na odgovoran odnos prema životnoj sredini.

Bojan Bašabović

                                                Bojan Bašanović

Medijator promocije je bila Marija Čolpa.Na kraju  se prisutnima obratila urednica časopisa Renome Radmila Krgović riječima: 

                               Radmila Krgović - urednica časopisa Renome

"Prvi broj časopisa Renome izašao je iz štampe 08. Marta 2010. Godine. U svakom broju  nastojimo da opravdamo povjerenje naših čitalaca. Mi smo pioniri promovisanja jedne nove oblasti – kulturnog turizma u Crnoj Gori, a za sve nove stvari potrebno je vrijeme da zažive na pravi način.  Savremeni turista traži nešto više od standardne ponude u turizmu. Kultura i turizam su komplementarne grane koje stvaraju kulturnu privredu.  Crna Gora ima izuzetno bogatu kulturnu baštinu kako materijalnu tako i nematerijalnu. Ona je  inspirisala kroz vjekove kao i danas što inspiriše   pjesnike, filozofe, slikare i druge umjetnike svojim bogatstvom prirodnih ljepota i duhom naroda koji je prepoznatljiv  svojom neobičnošću kroz vjekove. Trebalo bi da  ostavimo trag na jedan lični način jer će naš rad  biti nasljeđe generacijama koje dolaze. Zato ako ne poštujemo ono što smo naslijedili, ne možemo ni mladim  generacijama dati primjer kako da oni sačuvaju ono što mi stvaramo danas. Iz tog razloga želimo sačuvati od zaborava  vrijednosti koje traju i koje su veza među generacijama". 

 

 

 

Promocija sedmog broja časopisa Renome se nastavlja u Budvi, gdje će publika u utorak  27. avgusta,  sa početkom u 20 časova u amfiteatru broj 10,  u Akademiji znanja moći da uživa u predstavljanju sadržaja novog broja časopisa Renome. Publika će uživati u bogatom sadržaju koji će predstaviti domaćini i učesnici promocije. Želimo da pozovemo sve zainteresovane da dođu i uživaju u interesantnim sadržajima koji će biti prikazani.  

 

Kompletan krug promocija časopisa Renome broj 7,  biće završen u Podgorici,  5. septembra  u Kulturno informativnom centru "Budo Tomović" (KIC) u multimedijalnoj sali sa početkom u 19h.

 

 Dobro došli!

 

 

 
 
Magazin Renome | 2014 all rights reserved | powered by InfoBit